Sanitair installatie

Sanitair installatie

Voor het plaatsen van bijvoorbeeld een badkamer, keuken of een wasruimte, is het nodig om te zorgen voor een sanitair installatie. Hierbij wordt er rekening gehouden met alle waterleidingen en voorzieningen, waardoor het bij de bouw van zo’n kamer duidelijker wordt waar het sanitair geplaatst kan worden en wat de mogelijkheden zijn. Voor een sanitair installatie is het verstandig om een installateur of loodgieter te raadplegen en eventueel in te zetten voor de werkzaamheden, zodat u zeker weet dat alles goed gaat. Wij brengen u graag in contact met een professionele installateur. Vul het formulier in en ontvang van ons vrijblijvende offertes zodat u gemakkelijk prijzen vergelijkt.

sanitair installateur

Wat doet een sanitair installateur?

Een sanitair installateur heeft veel werkzaamheden, welke veel lijken op de werkzaamheden van een loodgieter. Zo legt een installateur leidingen voor gas en water, herstelt een installateur sanitair zoals kranen of boilers en bewerkt een installateur leidingen voor water en gas. Daarnaast monteert een installateur sanitair zoals een toilet, douchebak, douchecabine maar ook bijvoorbeeld een verwarming. Ook zorgt een sanitair installateur ervoor dat al het sanitair werkt en hij voert eventueel onderhoud en reparaties aan bijvoorbeeld een badmeubel uit. Een installateur voert dus alle werkzaamheden uit rondom sanitair, zoals het installeren van een toilet of douchecabine en het plaatsen van een badmeubel.

badkamer installatie

Douchebak of douchecabine plaatsen

Een badkamer is niet compleet zonder douche. Er zijn diverse soorten douches welke u kunt laten installeren bij een installatie van een badruimte. Denk aan een douchebak, waarbij er echt een bak geplaatst wordt om in te douchen. Een douchecabine is tegenwoordig stukken populairder. Bij een douchecabine is het vaak mogelijk om de douchebak achterwege te laten en er een inloopdouche van te maken. Uiteraard ligt de keuze bij u, uiteindelijk is de installatie van een douchebak of een douchecabine toch een persoonlijke voorkeur. Wij brengen u graag in contact met een loodgieter welke voor u aan het werk gaat met de installatie van een douchebak of douchecabine.

badmeubel plaatsen

Badmeubel installeren

Er zijn vele soorten badmeubels beschikbaar voor in de badkamer. Vaak bestaat een badmeubel uit een wastafel met daaronder opbergruimte. Tegenwoordig is een badmeubel met een dubbele wastafel erg populair. De installatie van een badmeubel laat u over aan een ervaren loodgieter. Er zijn diverse materialen waar u uit kunt kiezen voor een badmeubel. Voor de wastafels zijn diverse soorten stenen beschikbaar en voor de opbergruimte diverse materialen en kleuren waar u de keuze uit heeft. Kijk samen met een loodgieter naar de mogelijkheden en besluit welke materialen en kleuren het beste passen bij uw smaak en badkamer.

loodgieter

Verwarming in de badkamer aanleggen

Naast de installatie van een douche en badmeubel is het natuurlijk ook prettig als er gedacht wordt aan de installatie van een verwarming. Doordat een badkamer een ruimte is waar het toch lekker warm moet zijn, is een verwarming wel zo prettig. Het installeren van een verwarming vereist vakkennis, waar een ervaren loodgieter over beschikt. Wij brengen u graag in contact met een loodgieter welke de installatie van de verwarming graag voor u uitvoert. Op deze manier is de ruimte nooit koud en door de installatie door een loodgieter uit te laten voeren weet u zeker dat alles goed gaat.

Laat de installatie van uw sanitair over aan onze installateur of loodgieter!

Wilt u nieuw sanitair laten installeren, of wilt u een complete badkamerrenovatie uit laten voeren? Wij helpen u graag verder!

Toilet vervangen

Een toilet moet op zijn tijd ook vervangen worden. Voor het plaatsen van een nieuw toilet, schakelt u eenvoudig een loodgieter in. Hij gaat aan het werk met het verwijderen van het oude toilet, waarna hij de nieuwe voor u gaat installeren. Doordat een toilet een connectie heeft met het riool is het verstandiger om een ervaren loodgieter in te schakelen in plaats van zelf aan het werk te gaan. Hij heeft alle kennis in huis voor het vervangen en installeren van een toilet, waardoor u zeker weet dat alles goed gaat en u snel kan genieten van een nieuw toilet.

Complete badkamerrenovatie

In plaats van de installatie van nieuw sanitair, is het ook een optie om te kiezen voor een complete badkamerrenovatie. Bij een badkamerrenovatie wordt vaak de complete badruimte aangepakt, zowel de vloer, muren, als het plafond en een installateur gaat aan het werk met de installatie van nieuw sanitair. Uiteraard wordt er bij de badkamerrenovatie alleen dat gerenoveerd wat u wilt. Het kan zijn dat de tegels op de muren nog prima zijn, dan hoeft u niet per se nieuwe tegels te laten plaatsen. Samen met een loodgieter of installateur kijkt u naar de mogelijkheden voor een complete badkamerrenovatie.

kosten sanitair installatie
sanitair installateur prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een sanitair installateur helpt u bij het plaatsen van diverse badkamermeubels en de installatie hiervan. Daarnaast voert hij, of een ervaren loodgieter, een badkamerrenovatie voor u uit. Bent u op zoek naar een loodgieter of installateur voor de installatie van nieuw sanitair? Wilt u een badkamerrenovatie uit laten voeren? Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met een ervaren loodgieter. Hij voert alle werkzaamheden uit omtrent sanitaire voorzieningen, de badruimte en riolering. Vul het formulier in op de offertepagina, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes zodat u eenvoudig prijzen kunt vergelijken.