Keuring elektriciteit

Keuring elektriciteit

Het is verplicht om elektriciteit te laten keuren bij een woning gebouwd voor 1 oktober 1981 bij verkoop. Ook als u in het bezit bent van een woning en wanneer het langer dan vijfentwintig jaar geleden is dat er een elektrische keuring heeft plaats gevonden, is het verplicht om een elektrische keuring uit te laten voeren. Als uw woning wordt afgekeurd, moet u alles in orde laten maken waarna u een herkeuring uit kunt laten voeren door een ervaren elektricien. Wij helpen u graag bij een keuring van de elektriciteit en een eventuele nieuwe elektrische installatie. Neem nu contact met ons op, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes om eenvoudig prijzen te vergelijken.

keuring elektrische installatie

Waarom keuren?

Doordat de elektrische installatie in een woning vele gevaren op kan leveren wanneer er iets niet in orde is, is het belangrijk dat u op tijd een keuring uit laat voeren. Hiermee kunnen eventuele ongelukken met elektriciteit voorkomen worden. Zo houdt u uzelf en uw gezin of medebewoners veilig. Door niet op tijd een keuring uit te laten voeren van uw elektrische installatie loopt u het risico dat er brand uitbreekt of dat u geƫlektrocuteerd wordt. Als de elektriciteit in huis niet meer goed is, kan het ook zijn dat uw apparaten sneller stuk gaan en zekeringen regelmatig springen. Als u dit herkent, schakel dan zo snel mogelijk een specialist in om een elektriciteitskeuring uit te laten voeren. Wij helpen u hier graag bij, neem daarom nu contact op.

elektrische keuring bij verkoop

Bij verkoop

Zoals we weten is het bij verkoop van uw woning, gebouwd voor 1 oktober 1981, een elektriciteitskeuring verplicht. Aan de hand van een energieprestatiecertificaat, ook wel EPC, kan men zien hoe energiezuinig een huis is, welke verplicht is bij verkoop. Daarnaast is een attest of certificaat voor de elektriciteit verplicht bij verkoop. Beschikt uw woning hier niet over bij verkoop, dan wordt er een negatief keurverslag uitgegeven aan de koper. De verkoop gaat gewoon door en de nieuwe eigenaar moet ervoor zorgen dat alle er een herkeuring komt binnen achttien maanden. De nieuwe eigenaar moet er dus voor zorgen dat alle elektriciteit in orde is voor de herkeuring, waarna er een certificaat uitgegeven kan worden voor de woning.

nieuwe elektrische installatie

Nieuwe elektrische installatie

Als aan de hand van het EPC en de elektriciteitskeuring blijkt dat de woning niet energiezuinig is en er zaken mis zijn met de elektra, is het verstandig om een professional in te schakelen voor een nieuwe elektrische installatie. Hij voert controle uit aan alle elektra in huis, waarna hij aan het werk gaat met het vervangen of herstellen van de elektrische installatie in uw woning. Na het plaatsen van een nieuwe installatie, laat u uw huis opnieuw keuren door een herkeuring uit te laten voeren. Als de elektricien zijn werk heeft gedaan, voldoet uw huis nu wel aan de eisen en mag u een attest ontvangen na de elektriciteitskeuring.

herkeuring elektriciteit

Herkeuring

Een herkeuring wordt dus uitgevoerd nadat tijdens een eerdere keuring van de elektriciteit een huis is afgekeurd. Voor de herkeuring gaat een elektricien aan het werk met het herstellen en vernieuwen van de elektrische installatie, zodat alles in orde is. Hierna zal een huis een betere EPC ontvangen en een attest voor de elektra. U hoeft niet per se te kiezen voor hetzelfde bedrijf als bij de eerste keuring, laat u daarom goed informeren door een elektricien voordat u een keuring of herkeuring van de elektriciteit uit laat voeren. Wij helpen u graag verder bij een elektriciteitskeuring en vragen over EPC, een attest of stopcontacten.

Laat de keuring van de elektriciteit over aan onze elektricien!

Wij helpen u bij een elektriciteitskeuring en het vernieuwen van de elektrische installatie in uw woning.

Afgekeurd, wat nu?

Als uw huis en elektrische installaties wordt afgekeurd na een keuring van de elektriciteit, is er in principe nog niet zoveel aan de hand. De elektriciteit in uw huis is niet zoals het hoort, waardoor het verstandig is om zo snel mogelijk een elektricien aan het werk te zetten met het verbeteren van de installatie. Nadat alles hersteld of vernieuwd is, kunt u, zoals we weten, alles opnieuw laten keuren en dus een nieuwe controle uit laten voeren. Schrik dus niet meteen wanneer uw woning wordt afgekeurd, er zijn zeker nog stappen die te nemen zijn voor een positief certificaat en een goede EPC. Wij informeren u graag verder over de mogelijkheid voor een nieuwe controle en de prijzen hiervoor.

Kosten

Tegenwoordig kost alles geld, zo ook het inschakelen van een professional voor het uitvoeren van de controle van de elektriciteit en het herstellen of vernieuwen hiervan. De prijzen voor het uitvoeren van een keuring liggen rond de 140 euro voor de eerste meter en daarna rond de 85 euro. Uiteraard verschillen de prijzen van de keuring van de elektriciteit en het vernieuwen hiervan, waardoor wij u graag vrijblijvende offertes opsturen zodat u eenvoudig prijzen kunt vergelijken. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met een professional welke de keuring van de elektriciteit uitvoert en de elektrische installatie of meterkast vernieuwd tegen scherpe prijzen.

elektricien inschakelen keuring elektriciteit
keuring elektriciteit offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een keuring uit laten voeren van de elektra in uw huis? Wilt u de elektrische installatie vernieuwen? Of wilt u meer informatie over een EPC of certificaat voor de elektra? Wij helpen u graag verder. Wij brengen u in contact met een professional die voor u aan het werk gaat met het keuren en de controle, om vervolgens, wanneer nodig, de elektrische installatie te vernieuwen zodat uw huis een positief certificaat ontvangt voor de elektrische installatie. Neem contact met ons op voor meer informatie over een keuring van de elektriciteit en installatie door het formulier in te vullen.