Meterkast

Meterkast

Iedere woning beschikt over een meterkast. Deze zit in een meterruimte, waar alle zaken omtrent uw woning worden geregeld, zoals elektra, gas, water, internet en telefoon. In de kast zelf vindt u vooral de zaken omtrent elektra, zoals een groepenkast, aardlekschakelaar en een zekeringkast. Een meterruimte is dus onmisbaar in uw woning. Voor het plaatsen van de kast of werkzaamheden met een zekeringkast, aardlekschakelaar of aarding in de kast, helpen wij u graag verder. Wij informeren u over meterruimte en brengen u in contact met een ervaren elektricien, welke aan het werk gaat met werkzaamheden met de hoofdschakelaar, aarding of de aardlekschakelaar.

meterkast plaatsen

Waar mag de meterkast geplaatst worden?

Er zijn verschillende ruimtes waar u een meterruimte mag plaatsen. Doordat er zoveel zaken geregeld worden in deze ruimte, is het verstandig om u te houden aan de richtlijnen voor het plaatsen. Zo is een kelder omgebouwd tot garage, mits droog, een prima plek. Ook een garage losstaand van het huis mag, maar de beste optie is vaak een droge ruimte, beneden en zo dicht mogelijk bij de straat. Het is belangrijk dat u gemakkelijk bij de kast kunt komen. In kruipkelders, bovenverdiepingen en vochtige ruimtes is het verboden om een meterkast te plaatsen. Voor meer informatie over de eisen voor het plaatsen van een meterruimte helpt een elektricien u graag verder.

zekeringkast

Wat zit er allemaal in de meterkast?

Zoals we nu weten zijn er veel zaken die geregeld worden en samenkomen in een meterruimte. In de meterkast zelf vindt u de groepenkast, aardlekschakelaar en zekeringkast. Al deze zaken zorgen ervoor dat elektra in uw huis goed geregeld wordt. Als u geen verstand heeft van zaken zoals een aardlekschakelaar, aarding of zekeringkast, is het verstandig om u hierover in te lezen, zodat u zelf enig overzicht heeft. Doordat werkzaamheden met een meterkast, aardlekschakelaar of de zekeringkast enige kennis vereisen, is het verstandig om hiervoor een elektricien in te schakelen. Ook is het mogelijk om u te laten adviseren door een professional.

meterkast vervangen

Meterkast vervangen

Zoals met alle zaken, moet een meterkast ook op zijn tijd vervangen worden. Doordat er steeds meer elektrische apparaten gebruikt worden, is het vaak nodig om te kiezen voor meer groepen op de groepenkast. Doordat het later aansluiten van groepen duurder is dan het meteen aanleggen van meerdere groepen, is het verstandig om bij het vervangen meteen te kiezen voor het aansluiten van meer groepen. Gemiddeld kiest men voor vier tot acht groepen. Het vervangen en aansluiten van de kast laat u over aan een ervaren elektricien, zodat u zeker weet dat de nieuwe meterkast met aardlekschakelaar en zekeringkast en zekeringen goed werken.

meterkast verplaatsen

Meterkast verplaatsen

Naast het vervangen van de kast, is het ook mogelijk om deze te verplaatsen. Wanneer u erachter komt dat de meterkast niet op een handige plek in huis zit bijvoorbeeld, of wanneer u gaat verbouwen. Ook het verplaatsen kunt u beter overlaten aan een ervaren elektricien. Zo weet u zeker dat alle zaken, zoals een aardlekschakelaar, de zekeringkast en hoofdschakelaar juist aangesloten worden. Hierdoor ervaart u minder problemen met de aarding en aansluiting van alle elektra. Wilt u meer informatie over de het verplaatsen van de kast, de hoofdschakelaar, zekeringen of aarding in de kast? Wij helpen u graag verder.

Wilt u de meterkast vervangen of heeft u vragen over de aarding? Wij helpen!

Wij brengen u in contact met een ervaren elektricien die voor u aan het werk gaat met de meterkast of zekeringkast.

Ventilatie

Doordat er veel zaken geregeld worden in een meterruimte, kan de temperatuur hier nog wel eens oplopen. Ook is het mogelijk dat er bijvoorbeeld aardgas ophoopt, wat zorgt voor ontploffingsgevaar. Daarom is het belangrijk dat u zorgt voor een goede ventilatie van de ruimte, wat ook verplicht is. Er kan op diverse manieren gezorgd worden voor ventilatie in de kast. Denk bijvoorbeeld aan een ventilatierooster, of een opening boven en onder in de kast. Een professionele elektricien kan u meer vertellen over ventilatie bij een meterkast en zorgt voor het juist aansluiten en plaatsen van de aardlekschakelaar en zekeringkast.

Aarding

In de meterruimte vindt u ook de aarding, wat vaak bestaat uit onder andere de aardelektrode, hoofdaardleiding en beschermingsleiding. De aarding is een verplicht onderdeel van de meterruimte, doordat de aarding bij slechte aansluiting van bijvoorbeeld de aardlekschakelaar, zekeringen in de zekeringkast of de hoofdschakelaar ervoor zorgt dat u niet geƫlektrocuteerd wordt. Aarding wordt gemaakt door een metalen geleider die in de grond wordt gestopt, waarmee alle gevaarlijke elementen in de meterkast verbonden zijn. Een elektricien helpt u bij het aansluiten van de aardlekschakelaar, zekeringkast en aarding in de meterkast en voert eventueel de keuring aan elektriciteit uit. Wij helpen u graag.

elektricien meterkast vervangen
elektricien prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag een meterruimte laten vervangen of verplaatsen? Heeft u problemen met de groepenkast, hoofdschakelaar, aardlekschakelaar of zekeringkast? Of wilt u meer weten over de aarding in de meterruimte? Wij helpen u graag verder. Wij informeren u over de zekeringen in de zekeringkast, de mogelijkheden voor de groepenkast, hoofdschakelaar en aardlekschakelaar. Daarnaast brengen wij u in contact met een elektricien. Hij voert werkzaamheden uit aan de zekeringen in de zekeringkast, aardlekschakelaar, de aarding of stopcontacten. Vul het offerteformulier in voor contact met een vakman.