elektriciteit vernieuwen

Elektriciteit vernieuwen

Om zeker te weten dat uw elektrische installatie veilig is, moet u elke 25 jaar de elektriciteit laten keuren. Als uw huis gebouwd is voor 1981 en u wilt deze verkopen, dan is de keuring verplicht. Na een negatief keuringsverslag bent u genoodzaakt om uw elektriciteit te vernieuwen. Na het vernieuwen moet uw elektriciteit opnieuw een keuring ondergaan. Bent u op zoek naar een elektricien die u wil helpen bij het vernieuwen van uw elektriciteit? Wij zijn een netwerk van elektriciens in heel Vlaanderen. Via het contactformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd voor de elektricien met de beste voorwaarden en de laagste prijs.

Nieuwe elektriciteitskabel leggen

Een kleurcode is erg handig bij het aanleggen van een nieuwe elektriciteitskabel. De kleur van een elektriciteitskabel geeft aan waarvoor de elektriciteitskabel is bestemd. De geel/groene draad is de aardedraad, bij oude systemen is deze grijs. De bruine draad (fasedraad) is de stroom toevoer en de blauwe draad (nuldraad) is de stroomafvoer. Een zwarte elektriciteitskabel is de schakeldraad voor het maken van verbindingen. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer en ook zwaardere elektrische apparaten. Laat daarom bij het vernieuwen de aardedraad door een zwaardere vervangen. Bij een renovatie van de elektriciteitswerken is het mogelijk om kabels door een oude buis te halen, zolang de (metalen) buis nog in goede staat is.

Zekeringkast vervangen

Als u de elektriciteit gaat vernieuwen is het verstandig om ook aan de zekeringkast te denken. Een oude zekeringkast wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen door een nieuwe. We gebruiken namelijk steeds meer elektrische apparaten die meer energie verbruiken. Een oudere zekeringkast kan de spanning niet aan, waardoor het verstandig is om de zekeringkast te vernieuwen. Laat u de oude zekeringkast niet vervangen, dan is het mogelijk dat de stroom steeds vaker uitvalt vanwege overbelasting van een groep. Bovendien werken ze vaak nog met minder effectieve, ouderwetse stoppen. Het is zelfs mogelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan omdat een oude zekeringkast vaak geen aardlekschakelaar heeft.

elektriciteit leggen

Aardlekschakelaar vervangen

Een aardlekschakelaar is verplicht omdat deze elektrische installaties beveiligd tegen een te hoge lekstroom of een overstroom als gevolg van kortsluiting of overbelasting. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat alle installaties aangesloten op dit component, spanningsloos gemaakt kunnen worden. U kunt eenvoudig controleren of de aardlekschakelaar nog werkt door op de test knop te drukken. Op het moment dat u dit doet moet de schakelaar direct uit gaan. Als dit niet het geval is moet u direct de aardlekschakelaar vervangen. Een oude of defecte aardlekschakelaar kan namelijk gevaarlijke situaties creëren als er een apparaat kapot is. Omdat de aardlekschakelaar het apparaat niet kan uitzetten kunt u een schok krijgen.

elektricien

Stopcontacten en verlichting

Bij elektriciteitswerken horen uiteraard de stopcontacten en verlichting. Laat de elektricien bij het opnieuw leggen of een gehele renovatie de stopcontacten en verlichting controleren. Is er iets beschadigd of verouderd? Laat een elektricien dit vernieuwen. U moet tevens de smeltveiligheden vervangen door automatische schakelaars. Heeft u stopcontacten met een aarding? Zorg ervoor dat deze een aardingspen hebben die is verbonden met de beveiligingsgeleider. Houd bij een renovatie ook rekening met de hoeveelheid stopcontacten en verlichting. Tegenwoordig worden veel meer elektrische apparaten gebruikt dan vroeger. Bij een renovatie is het leggen van extra stopcontacten en verlichting wellicht een goed idee.

Laat uw elektriciteit vernieuwen door onze ervaren elektricien!

Wij helpen u bij het leggen van elektriciteit en de renovatie van uw elektrische installatie!

Klaar voor de toekomst?

Krijgen uw elektriciteitswerken een complete renovatie? Het is verstandig om bij het vernieuwen rekening te houden met de toekomst. Wellicht wilt u over enige jaren een domotica systeem in uw huis aanleggen. Domotica, oftewel huisautomatisering, resulteert in veel gemak en een betere kwaliteit van leven en wonen. Laat de elektrieker loze leidingen aanleggen zodat het later altijd mogelijk is om domotica toe te passen. Wellicht is het tevens een goed idee om de elektriciteit in uw badkamer te vernieuwen. Een elektrische installatie kan ervoor zorgen dat u vanuit bad tv kunt kijken. Of wat dacht u van een elektrische plaat achter uw spiegel zodat de spiegel niet beslaat?

Keuring elektriciteit

De elektriciteit in uw huis moet aan verschillende wettelijke eisen voldoen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om uw elektriciteit te laten keuren om zeker te weten dat deze veilig is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de installatie 25 jaar oud is. Als uw huis ouder dan 1 oktober 1981 is en u de woning wilt verkopen dan is de keuring ook verplicht. Een keuring is tevens verplicht bij een verzwaring, een grote uitbreiding of verandering van uw elektriciteit of de installatie van een compleet nieuwe elektrische installatie. Is de uitslag negatief? In dat geval sluit de elektriciteitsleverancier u niet aan op het elektriciteitsnet. De prijs van een keuring is ongeveer €140,-.

renovatie elektriciteit
elektriciteit aanleggen

Zelf elektriciteit leggen

Is uw woning toe aan een renovatie op het gebied van elektriciteit? Het is mogelijk om de renovatie en het aanleggen van elektriciteit zelf te doen. Voordat u begint met het zelf leggen van elektriciteit is het verstandig om een plan te maken met wat u waar wilt hebben. Als u alles mooi weggewerkt wilt hebben is het vernieuwen van elektriciteit zonder slijpen vrijwel onmogelijk. Twijfelt u of het verstandig is om zelf elektriciteit te leggen? In dat geval is het een goed idee om het leggen aan een elektricien over te laten. Elektriciteitswerken uitvoeren zonder ervaring kan erg gevaarlijk zijn. Een elektricien heeft de benodigde kennis en ervaring om het leggen op een veilige manier te doen.

Renovatiepremie elektriciteit

Vernieuwt u de elektriciteit in uw huis helemaal of gedeeltelijk en is uw woning minstens 25 jaar oud, dan hebt u wellicht recht op een renovatiepremie. Het is mogelijk om een renovatiepremie aan te vragen als verhuurder of bewoner van een huis. Het ontvangen van de renovatiepremie hangt af van een aantal voorwaarden, zoals de woning, facturen, uw inkomen en andere eigendommen. De renovatiewerken waarbij u wellicht recht hebt op een renovatiepremie zijn opgedeeld in vier categorieën. Per categorie moet u minimaal €2.500,- (exclusief btw) aan facturen kunnen voorleggen. Bij elektriciteitswerken geldt een maximum factuurbedrag van €3.750,- (exclusief btw).

Besparen door offertes te vergelijken

Als de uitslag van een keuring negatief is dan is het vernieuwen van uw elektrische installatie verplicht. In sommige gevallen is een gehele renovatie zelfs noodzakelijk. Het is verstandig om het leggen van een elektriciteitskabel of het vervangen van een groepenkast aan een elektricien over te laten. Bent u op zoek naar een elektricien die u wil helpen bij uw elektriciteitswerken? Wij zijn een netwerk van elektriciens in heel Vlaanderen, er zit altijd een elektricien bij u in de buurt. Via het offerteformulier vraagt u geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de elektricien met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen bij het vernieuwen van de elektriciteit in uw woning.

elektriciteit installatie