Riolering

Riolering

In principe heeft een huishouden niet heel veel te maken met de riolering zolang alles goed gaat, maar zodra er problemen zijn met de riolering is het belangrijk dat u snel een vakman inschakelt voor het oplossen van de problemen. Het kan zijn dat het riool of uw wc verstopt is en dat u deze moet laten ontstoppen, of er zijn problemen met uw septische put. Wat voor problemen er ook zijn met de riolering, wij helpen u graag. Wij brengen u in contact met een vakman die werkzaamheden omtrent het riool voor u uitvoert, van de aansluiting tot ontstopping.

aansluiting riolering

Aansluiting

Als u een woning of pand laat bouwen, moet u vaak aan de gemeente toestemming vragen voor aansluiting op het riool. U kiest niet zomaar voor aansluiting, hier heeft u echt toestemming voor nodig. Als u geen verstand heeft van werkzaamheden met de riolering, is het bovendien verstandig om de aansluiting over te laten aan een professional. Door jarenlange ervaring weet hij precies wat de eisen zijn voor aansluiting op het riool en voert hij de aansluiting voor u uit zonder problemen, waardoor u niet snel hoeft te zorgen voor het ontstoppen. Door aansluiting op het riool is het mogelijk om gebruik te maken van waterafvoer en de wc.

keuring riool

Keuring waterafvoer

We weten nu dat u niet zomaar kiest voor aansluiting op de riolering, maar dat u hier toestemming voor nodig heeft van uw gemeente. Daarnaast is het tegenwoordig verplicht om een keuring uit te laten voeren aan de waterafvoer van uw huis of pand. De keuring van de waterafvoer wordt uitgevoerd voor een efficiƫnt en optimaal afvalwaterbeheer. Men wil de kwaliteit van de riolering en waterafvoer dus verbeteren, waardoor het nodig is dat alle panden en woningen gecontroleerd worden. Voor meer informatie over de keuring van de waterafvoer vraagt u een vakman. Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met een professional.

riolering regenputten

Regenputten

Bij regenputten denkt men doorgaans niet meteen aan riolering werkzaamheden. Toch vallen regenputten hier zeker wel onder. Tegenwoordig zijn bij nieuwe woningen regenputten voor regenwater verplicht, waarbij het afvalwater gescheiden moet zijn van het regenwater. Bij het plaatsen of vernieuwen van de regenputten, het ontstoppen van een verstopping door regenwater of andere werkzaamheden omtrent regenputten, schakelt u eenvoudig een expert in riolering aan. Hij voert aansluiting op de juiste riolering uit en lost problemen op met de afvoer van het regenwater. Schakel dus bij problemen met regenputten, zoals bijvoorbeeld ontstopping bij een verstopping, een vakman in.

aansluiting riool

Septische put

Sommige woningen beschikken nog over een septische put. Buiten dat een septische put een nuttig en redelijk effectief middel is om riolering zelf te regelen, wordt deze steeds minder vaak gebruikt en kiest men liever voor een aansluiting op het gewone riool. Ook gemeentes hebben liever dat men gebruik maakt van een aansluiting op het gewone riool in plaatst van een septische put. Doordat een septische put lang zo goed niet als het rioleringsysteem afvalwater kan zuiveren, is het verstandiger om te kiezen voor het gewone riool. Wilt u toch een septische put laten plaatsen, ontstoppen of laten verwijderen voor een aansluiting op het gewone riool? Wij helpen u graag verder.

Wij helpen bij werkzaamheden omtrent riolering!

Wij brengen u graag in contact met een vakman op het gebied van riolering, welke zorgt voor aansluiting, ontstopping en keuring.

Ontstoppen

Het kan zijn dat u last krijgt van een verstopping in het riool, de wc of een andere afvoer met een connectie met het riool. In principe kunt u de wc of een afvoer binnenshuis vaak zelf ontstoppen, maar ontstopping van het riool zelf laat u over aan een professioneel bedrijf. Doordat er vakkennis vereist is bij het ontstoppen van riolering, is het belangrijk dat u niet zelf aan het werk gaat met ontstoppen. Als het ontstoppen van de wc of een andere afvoer in huis zelf niet lukt, zoek dan niet zelf naar het probleem maar laat een vakman komen voor het ontstoppen. Door te laten ontstoppen door een vakman voorkomt u grotere problemen.

Regenwater afkoppelen

Het is verplicht om te zorgen voor het afkoppelen van het regenwater en afvalwater wanneer er in uw omgeving gescheiden riolering aanwezig is. Als uw woning niet beschikt over de mogelijkheden voor het afkoppelen van regenwater en afvalwater, dan laat u een vakman langs komen welke u diverse methodes voorlegt voor het afkoppelen. Samen met de expert kiest u de beste oplossing voor het afkoppelen in uw situatie, waarna hij ervoor zorgt dat de riolering in orde is. Ook bij het ontstoppen van de riolering of andere problemen met de afvoer, een verstopping of de sanitaire installatie helpt een vakman u graag verder.

riool ontstoppen prijzen
aansluiting riolering kosten

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het riool is een apart vakgebied, bij problemen is het daarom verstandig om een vakman in te schakelen. Wilt u de wc of een andere afvoer laten ontstoppen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het afkoppelen van regenwater, of is er een verstopping bij de septische put welke u wilt laten ontstoppen? Wij helpen u graag verder bij problemen die te maken hebben met het riool door u in contact te brengen met een vakman. Door het formulier in te vullen, uw opdracht te omschrijven, bijvoorbeeld een keuring, ontstopping of aansluiting, komt u in contact met een vakman. U ontvang van ons vrijblijvende offertes zodat u eenvoudig prijzen kunt vergelijken.