Elektricien Vilvoorde

Elektricien nodig in Vilvoorde?

Druk bezig met een verbouwing? Of heeft u onlangs een nieuwe woning in Vilvoorde gekocht? De kans is dan groot dat u een ervaren elektricien zoekt voor uw elektriciteitswerken. Via ons netwerk van elektriciens vindt u snel een ervaren elektrieker in Vilvoorde. Dat is wel zo verstandig, het is namelijk niet slim om zelf te gaan knutselen met elektriciteit. Verkeerd aangesloten kabels en slordige elektriciteitsinstallaties zijn tot op heden nog steeds geregeld de oorzaak van brand. De elektricien uit ons netwerk helpt u bij uiteenlopende elektriciteitswerken: van het leggen van nieuwe bekabeling tot het installeren van een aardlekschakelaar. De gehanteerde prijzen kunnen onderling nogal verschillen. Het is dus verstandig om via het contactformulier kosteloos en vrijblijvend offertes te vergelijken van elektriciens uit uw regio.

elektrieker Vilvoorde

Elektriciteitswerken

U bent bij de aangesloten elektriciens aan het juiste adres voor diverse elektriciteitswerken. Kleine klussen, zoals het aansluiten van een stopcontact of het plaatsen van een aardlekschakelaar, maar ook voor grote elektriciteitswerken, zoals het compleet vernieuwen van uw elektriciteit. Heeft u een nieuwbouwwoning? Wij helpen u ook graag bij het aanleggen van uw elektra. Ons netwerk bestaat uitsluitend uit ervaren en goed geschoolde elektriciens. Zo weet u, en weten wij, zeker dat uw elektriciteitswerken in goede handen zijn. De elektriciens voeren klussen uit voor zowel particulieren als bedrijven. Door de persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring zorgen de vakmannen ervoor dat uw project een succes wordt. U weet dan zeker dat u door de eventuele (her)keuring komt.

elektriciens Vilvoorde

Elektriciteit leggen

Het leggen van elektriciteit is een forse klus, waarbij u rekening moet houden met een heleboel zaken. Het is verstandig om vooraf te bepalen welke klussen u eventueel zelf wilt uitvoeren en voor welke elektriciteitswerken u de hulp inschakelt van een ervaren elektricien. Moet de elektra nog van A-Z gelegd worden? Dan begint de elektrieker met het opstellen van een grondplan. Hierin staat precies waar alle aansluitingen moeten komen. De elektricien houdt meteen rekening met alle veiligheidsvoorschriften. Vervolgens tekent men alles af in uw pand en begint men met het slijpen en kappen van de sleuven. Vervolgens start de elektricien met het leggen van de leidingen. Tot slot volgt de plaatsing van de stopcontacten en het schakelmateriaal.

elektriciteit leggen Vilvoorde

Elektriciteit vernieuwen

Oude elektrische installaties voldoen niet meer aan de huidige, verhoogde energiebehoefte. Koopt u dus een oud pand? Of bent u bezig met een renovatie in Vilvoorde? Dan is het verstandig om de elektriciteit te laten vernieuwen. Zo voorkomt u onveilige situaties. Het compleet vernieuwen van de elektra is een forse klus en brengt dus ook de nodige kosten met zich mee. Het is dus verstandig om de gehele installatie meteen klaar te maken voor de toekomst. Denk aan het aanleggen van domotica, bewegingsmelders en het vernieuwen van uw rolluikbediening. Informeer meteen even naar de beschikbare premies. Zo kan u in aanmerking komen voor de verbeterings- of renovatiepremie. Dat scheelt weer in de kosten. Het vernieuwen van uw elektra kost gemiddeld tussen de €8.000,- en €10.000,-.

elektrische installatie Vilvoorde

Elektrische installatie

De installatie in uw woning is vergelijkbaar met de motor in uw auto. Het vormt het centrale punt waaruit alles wordt aangestuurd en vervoerd. De huisinstallatie bestaat uit diverse componenten, denk aan de zekeringkast, stroomleidingen, de aardlekschakelaar en natuurlijk de lichtpunten, stopcontacten en schakelaars. Via de toevoerkabel komt de stroom uw woonhuis binnen. Deze kabel wordt verbonden met de meterkast. Hierin houdt een teller uw energieverbruik bij. Via het verdeelbord stroomt de elektriciteit naar alle lichtpunten en contactdozen. Uiteraard moet de stroom optimaal benut worden en is veiligheid belangrijk. Daarom is de bekabeling verdeeld onder diverse stroomkringen. De grote stroomafnemers worden goed verdeeld over deze stroomkringen. Zit u nog in de bouwfase van uw nieuwbouwwoning? Laat dan wachtbuizen plaatsen, dat voorkomt later een hoop breekwerk.

keuring zekeringkast Vilvoorde

Zekeringkast vervangen

De laatste stap tijdens het vernieuwen van de elektriciteit is het vervangen van de zekeringkast. Oude panden bevatten vaak nog een ouderwetse stoppenkast. Deze wordt vervangen door automatische zekeringen. De elektrieker sluit de zekeringkast veilig aan, inclusief alle onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de zekeringen, transformators, de aardlekschakelaar en de overspanningsbeveiliging. De elektrieker informeert u graag welke zekeringkasten het meest geschikt zijn voor uw woning in Vilvoorde. Met het elektriciteitsschema als basis sluit de elektricien de zekeringkast veilig en correct aan. Alles gebeurt conform de normen van het AREI (Algemeen Reglement Elektrische Installaties). Zo moet men bijvoorbeeld een 30mA aardlekschakelaar gebruiken bij vochtige ruimtes of apparaten die werken met vocht.

Keuring elektriciteit

Benieuwd wanneer er een (her)keuring nodig is? Volgens de AREI normen moet bij iedere wijziging, verzwaring of uitbreiding uw elektrische installatie opnieuw worden gekeurd. Is de huisinstallatie in gebruik genomen voor 1 oktober 1981? Dan bent u bij de verkoop verplicht om een keuring uit te laten voeren. U krijgt dan een keuringsverslag. Dit mag positief of negatief zijn. Bij een negatieve uitslag moeten de nieuwe bewoners binnen 18 maanden een herkeuring laten uitvoeren door een ander controleorganisme. Is uw woning na 1 oktober 1981 in gebruik genomen? Dan is er om de 25 jaar een keuring nodig, ook als u uw huis niet verkoopt. Zo’n keuring kost gemiddeld €125,-.

Hulp nodig van een ervaren elektricien in Vilvoorde?

De elektriciens uit ons netwerk voeren diverse klussen voor u uit. Van het installeren van domotica tot het leggen van elektra.

domotica Vilvoorde

Domotica

Domotica noemt men ook wel huisautomatisering of smart homes. Elektronica wordt dan gebruikt om processen in uw woning te automatiseren. U maakt uw huis in Vilvoorde dan dus slimmer. Een welbekend voorbeeld van eenvoudige domotica is de slimme stekker waarmee u op afstand uw verlichting kunt bedienen. Vandaag de dag plaatsen wij veel slimme thermostaten en geïntegreerde domotica systemen. Met dergelijke domotica kunt u werkelijk alles in huis bedienen. Van de gordijnen tot aan uw verlichting. Het is verstandig om te overwegen of u een draadloos of bekabeld systeem wilt aanleggen. Voordeel van een draadloos systeem is dat het minder ingrijpend is om te plaatsen. Wel is het minder veilig dan een bekabeld domotica systeem.

datanetwerken Vilvoorde

Aarding plaatsen

Het plaatsen van aarding valt tevens onder onze elektriciteitswerken. Aangezien goede aarding elektrocutie voorkomt is het tegenwoordig verplicht door het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Bij oudere panden gebruikt de elektricien een aardingspen. Bij nieuwbouwwoningen benut de elektrieker een aardingslus. Benieuwd hoe aarding werkt? Bij eventuele lekstroom wordt deze elektriciteit via de aarding naar de aarde geleid, en niet via een persoon. Goede aarding is dus erg belangrijk. Bij nieuwbouwwoningen plaatst de elektricien de aardingslus minstens 60 cm diep op de bodem van de fundering. Bij bestaande woningen plaatst de elektrieker een aardingspen in de grond, ook op minstens 60 centimeter diepte. Vervolgens verbindt de elektricien de pen of lus met de aardingsonderbreker.

Overspanningsbeveiliging

De overspanningsbeveiliging voorkomt beschadigingen aan uw apparatuur. We zien daarom steeds vaker dat bedrijven, maar ook particulieren een overspanningsbeveiliging laten leggen. We gebruiken vandaag de dag immers steeds meer en duurdere apparatuur in huis en op kantoor. Het is zonde dat deze apparatuur wordt beschadigd door een overspanning, veroorzaakt door directe of indirecte blikseminslag. Voorbeeld: de bliksem slaat tientallen meters naast uw kantoor in. De kans is groot dat er grote elektrische spanningen ontstaan. Zonder overspanningsbeveiliging beschadigt al uw apparatuur. De schade loopt dan snel op. U denkt misschien: daar ben ik wel voor verzekerd. Dat klopt, maar de indirecte schade doordat u bijvoorbeeld allerlei gegevens kwijtraakt op uw computer is dan erg groot.

Stopcontact aansluiten

Een goed voorbeeld van kleine elektriciteitswerken is het aanleggen en aansluiten van een stopcontact. Een extra stopcontact aansluiten is geen hogere wiskunde, maar wanneer u er geen ervaring mee heeft is het verstandig om toch een elektricien in te schakelen. Heeft u wel ervaring en gaat u het zelf doen? Start dan met het uitschakelen van de stroom. Verwijder de draden van de kabel met een striptang. De nuldraad (blauw) en de fasedraad(bruin) sluit u aan in de contacten. Het maakt niet uit welke draad u links of rechts aansluit. De eventuele aarddraad (geel/groen) sluit u aan op de schroef voor de aarding. Nu bevestigt u het stopcontact op de muur.

renovatie elektriciteit Vilvoorde

Datanetwerken

Met datanetwerken bedoelen we de data-overdracht tussen twee (of meer) apparaten. De elektriciens uit Vilvoorde helpen u graag bij het leggen van dergelijke datanetwerken. Een veilig en snel datanetwerk is essentieel voor bedrijven, maar tevens voor particulieren. Alle telefoons, printers, camera’s en computers zijn immers met dit datanetwerk verbonden. Het datanetwerk vormt het centrale zenuwstelsel van de informatieoverdracht in uw organisatie of woonhuis. De elektriciens uit ons netwerk zorgen ervoor dat dit nooit stilvalt. De professionals werken uitsluitend met A-merken en richten zich tevens op de toekomst. Wellicht wilt u in de toekomst webinars of video’s via het datanetwerk streamen, dan moet alles daar wel klaar voor zijn.

Beveiliging

Wat veel mensen niet weten, is dat onze elektriciens u tevens kunnen helpen bij de beveiliging van uw pand in Vilvoorde. Het leggen van een elektronische beveiliging zorgt ervoor dat criminelen geen kans van slagen hebben. Of u nu een complete alarminstallatie zoekt of alleen camerabewaking wilt aanleggen, de elektrieker helpt u graag. Het plaatsen van een complete alarminstallatie is op dit moment erg populair. Allereerst moet u bepalen of u een draadloos systeem wilt of een bekabelde variant. Een bekabelde alarminstallatie is veiliger, maar dan moeten er uiteraard wel kabels (of wachtbuizen) liggen. Anders is er enig breekwerk nodig. Aan de alarminstallatie koppelt u diverse detectoren, denk aan bewegingsdetectoren, rookdetectors en camera’s.

zekeringkast vervangen Vilvoorde

Schakelaar aansluiten

Het aanleggen en installeren van een schakelaar valt tevens onder de noemer ‘kleine elektriciteitswerken’. Het aansluiten verschilt per type schakelaar. Zo moet u een enkelpolige schakelaar op een andere manier aansluiten dan een serieschakelaar. Afhankelijk van uw ervaring met elektra kunt u de klus al dan niet zelf uitvoeren. De installatie van een enkelpolige schakelaar is relatief eenvoudig. Met deze schakelaar bedient u één lichtkring. U start met het koppelen van de bruine draad (fasedraad) aan de klem waarop een P of een L1 staat. De zwarte draad (schakeldraad) sluit u vervolgens aan op de overblijvende klem, waarop vaak een 1 staat. De aardedraden verbindt u met een rapidklem. Hetzelfde geldt voor de blauwe draden.

alarminstallatie installeren

Parlofonie en videofonie

De elektrieker uit Vilvoorde helpt u tevens graag bij het aanleggen van parlofonie en videofonie. Dit zijn beide vormen van toegangscontrole. De meest eenvoudige variant is de parlofoon, dit is de deurtelefoon. Hiermee kunt u op afstand oproepen beantwoorden, met bezoekers spreken en de deur ontgrendelen. Dit vergroot uw veiligheid in huis. Tevens behoefte aan beeld? Videofonie is in feite een deurtelefoon, maar dan met een ingebouwde camera. Dit geeft u nog meer privacy en veiligheid. Voor het aanleggen van dergelijke systemen heeft u altijd de hulp nodig van een ervaren elektrieker. Deze neemt met u de mogelijkheden door en sluit alles correct en veilig aan. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Vergelijk vrijblijvende offertes.

elektriciens vergelijken

Altijd een elektricien bij u in de buurt!

Hulp nodig bij het leggen van elektra? Of wilt u een elektricien inschakelen voor kleine elektriciteitswerken, zoals het vernieuwen van stopcontacten? Maak dan gebruik van ons netwerk. Het grote voordeel is dat er altijd een elektricien of loodgieter bij u in de buurt is. Dat bespaart u enorm op voorrijkosten. Vraag via ons contactformulier op de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten uit Vilvoorde.

Vrijblijvend elektriciens vergelijken

Door vrijblijvende offertes aan te vragen bespaart u tot wel 25% op de totaalprijs. Daarnaast geeft het u de mogelijkheid om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Kiest u voor de elektricien die vlakbij u gevestigd is, diegene met de meeste ervaring, of de specialist met de beste prijs? Aan u de keus!