Elektricien Hasselt

Elektricien nodig in Hasselt?

Bent u van plan uw woning te gaan verbouwen of een nieuw pand te laten bouwen in Hasselt, dan hebt u waarschijnlijk de hulp van een elektricien nodig. Een elektrieker kan u van dienst zijn bij verschillende elektriciteitswerken zoals het aanleggen van datanetwerken of het aansluiten van domotica. Ook voor het leggen en vernieuwen van elektriciteitsbedrading bent u bij onze elektriciens uit Hasselt aan het juiste adres. Hebt u een vraag over de verschillende werkzaamheden op het gebied van elektriciteit die wij voor u uit kunnen voeren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, of een vrijblijvende offerte aan te vragen via de offertepagina.

elektriciteitswerken Hasselt

Elektriciteitswerken

Alle klussen op het gebied van elektriciteit kunnen verzameld worden met de term elektriciteitswerken. Onder de elektriciteitswerken vallen bijvoorbeeld het leggen en vernieuwen van elektriciteit, het plaatsen van vloerverwarming of het aanleggen van datanetwerken. Ook het installeren van domotica is een klus die een elektrieker uit ons netwerk in Hasselt voor u uit kan voeren. Wilt u weten welke elektriciteitswerken er precies mogelijk zijn of bent u benieuwd naar de prijzen voor één van de aangegeven klussen? Aarzel dan niet om bij ons en vrijblijvende prijsopgave aan te vragen voor uw klus.

elektriciteit leggen Hasselt

Elektriciteit leggen

Het leggen van elektriciteit is een klus die veel aandacht en nauwkeurigheid vereist. Zo is het noodzakelijk dat u hiervoor de juiste gereedschappen voor gebruikt, en dat u rekening houdt met de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten. Hebt u nooit eerder met elektra gewerkt? Laat dan een erkend elektricien het werk uitvoeren. Een elektrieker uit Hasselt kan het werk binnen korte tijd voor u uitvoeren, en is u met alle plezier van dienst met het leggen van elektra. Werkt de elektriciteit bij u thuis niet meer goed maar weet u niet wat de oorzaak vormt? Onze elektriciens helpen u graag bij elk elektriciteitswerk.

elektriciteit vernieuwen Hasselt

Elektriciteit vernieuwen

Is uw elektrische installatie afgekeurd? Of is het oude systeem niet geschikt voor de huidige energiebehoefte? Dan is het verstandig om uw elektriciteit in Hasselt te vernieuwen. Aangezien het vernieuwen een flinke investering is, is het verstandig om alles klaar voor de toekomst te maken. Kijk bijvoorbeeld of er voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Ook is het handig om meteen eventuele dimmers en bewegingsmelders te plaatsen. Met domotica gaat u zelfs nog een stapje verder. U stelt samen met de elektricien een volledig elektriciteitsplan op. Zo weet u zeker dat alles veilig en volledig naar wens wordt aangesloten tijdens de renovatie. Het is belangrijk om bij het vernieuwen van de elektra altijd de hulp van een ervaren elektrieker in te schakelen. Veiligheid staat dan voorop en u weet zeker dat u door de keuring komt.

elektrische installatie

Elektrische installatie

Een elektrische installatie is in feite het hart van uw elektriciteitsvoorziening in huis. Het bestaat uit een zekeringkast, verdeelbord en leidingen. De leidingen (in feite de bekabeling) bestaan uit diverse stroombanen waarop alle lichtpunten, schakelaars en stopcontacten worden aangesloten. De toevoerkabel die uw huis binnenkomt wordt verbonden met de meterkast. Deze kabel loopt door naar het verdeelbord. Dit verdeelbord bestaat uit zekeringen en vormt het vertrekpunt van de bekabeling. Om het totale vermogen goed te benutten is alles verdeeld in verschillende stroomkringen. Het is belangrijk om de stroompunten goed te verdelen onder de verschillende stroomkringen. De ervaren elektricien weet precies waar hij/zij op moet letten en wat de voorschriften zijn omtrent het installeren, uitbreiden of renoveren van de zekeringkast.

keuring elektriciteit

Zekeringkast vervangen

Is uw zekeringkast oud en aan vervanging toe? Heeft u nog een stoppenkast? Dan is het belangrijk dat u de zekeringkast laat vervangen door de elektriciens uit ons netwerk. Bent u bezig met een verbouwing en wilt u de huidige meterkast meteen verplaatsen? Met dergelijke klussen helpt de elektricien u graag! Vaak kiest men ervoor om de meterkast te verplaatsen naar de kelder of garage. Zo ontstaat er extra ruimte in de gang. De elektriciens uit Hasselt zorgen ervoor dat alles volgens de voorschriften van het AREI (Algemeen Reglement Elektrische Installaties) wordt aangesloten. Let wel: het gaat hier om een wijziging aan de elektrische installatie. U moet dus naderhand een keuring laten uitvoeren.

Keuring elektriciteit

Wanneer is een keuring van de elektriciteit nodig? Om meteen tot de kern te komen: als u uw woning in Hasselt gaat verkopen en het pand is gebouwd voor 1 oktober 1981, dan is het nodig om de elektrische installatie te laten keuren. Ook bij een wijziging, verzwaring of uitbreiding is een herkeuring verplicht. De keuring wordt door een erkend controleorganisme uitgevoerd. De kosten hiervan liggen rond de €125,-. De inspecteur bekijkt de elektrische installatie en stelt een keuringsverslag op. Koopt u een huis met een negatief keuringsverslag? Dan moet u binnen 18 maanden de installatie laten vernieuwen door een elektricien en opnieuw laten keuren. Dit moet door een ander controle organisme worden uitgevoerd.

Op zoek naar een erkend elektricien uit Hasselt?

Onze elektriciens zijn u met alle plezier bij vele elektriciteitswerken zoals het aansluiten van domotica van dienst.

domotica Hasselt

Domotica

Het woord domotica betekent vrijwel hetzelfde als huisautomatisering. De term staat voor het gebruik van elektriciteit en elektronica om processen in en om huis te automatiseren. Voorbeelden van huisautomatisering zijn bijvoorbeeld het centraal aansturen van de alarminstallatie, zonnewering en het geluidssysteem. Het aanleggen van domotica zorgt voor de stijging van het wooncomfort mits het op de juiste manier wordt geplaatst. Een elektricien uit ons netwerk in Hasselt is u dan ook met alle plezier van dienst bij het aanleggen van de huisautomatisering of het ontwerpen van een volledig geautomatiseerde woning. Neem contact met ons op voor meer informatie over de prijzen.

aarding plaatsen Hasselt

Aarding plaatsen

Om ervoor te zorgen dat alle elektrische apparaten in en om huis veilig aangesloten zijn, dient u ervoor te zorgen dat de aarding in orde is. Het plaatsen van aarding zorgt ervoor dat er tussen diverse apparaten geen spanningsverschillen ontstaan. Het plaatsen van een aardlekschakelaar ter aarding zorgt ervoor dat deze eventuele spanningsverschillen worden gemeten. Onze elektriciens kunnen indien gewenst een (extra) aardlekschakelaar bij u thuis plaatsen, of u informeren over de beste methode om dit zelf te doen. Zorg ervoor dat uw woning veilig is en de aarding in orde is. Zo ontstaan er geen risico’s met het gebruik van elektriciteit.

Overspanningsbeveiliging

Vandaag de dag wordt er steeds meer gebruik gemaakt van elektrische apparaten. Dit zorgt ervoor dat er tevens steeds meer datanetwerken nodig zijn, en dat krachtige systemen zijn ontwikkeld om alle opdrachten via computers en andere apparaten door te sturen. Deze netwerken zijn echter vatbaar voor overspanning, en dankzij de kleine afmetingen tussen componenten, kan een kleine overspanning al grote schadelijke gevolgen hebben. Een goede overspanningsbeveiliging voorkomt de beschadiging van uw elektronische apparatuur. Voorbeelden van dergelijke beveiligingen vormen bliksemafleiders, maar ook zekeringen. Vraag een elektrieker uit Hasselt naar de overspanningsbeveiliging die het meest geschikt is voor u. Onze elektriciens helpen u graag.

Stopcontact aansluiten

Een stopcontact wordt ook wel een wandcontactdoos genoemd. Dergelijke contactdozen heeft u door het hele huis nodig, en vaak worden er bij de standaard bouw van een woning niet voldoende contacten aangesloten. Gelukkig is het aansluiten van een stopcontact niet heel ingewikkeld, al vraagt het werk wel enige nauwkeurigheid. Zorg in ieder geval dat er geen spanning komt op het stopcontact, en houdt er rekening mee dat er maximaal acht stopcontacten in een circuit mogen worden aangesloten. Laat een elektricien uit Hasselt eventueel een extra circuit aanleggen. Zo voorkomt u dat er bij het gebruik van het stopcontact kortsluiting of een andere stroomstoring ontstaat.

stopcontact aansluiten Hasselt

Datanetwerken

Nu er bij bedrijven steeds meer gewerkt wordt met computers en online bedrijfsvoering de norm wordt, wordt het belang van een datanetwerk steeds groter. Een datanetwerk is feitelijk een netwerk waarop alle computers in het bedrijf op aan kunnen worden gesloten, en die zorgt voor voldoende en snel genoeg internet voor alle gebruikers. Onze elektriciens hebben een grote ervaring met het aanleggen en vernieuwen van datanetwerken en het leggen van de benodigde bekabeling. Een elektrieker uit ons netwerk is daarbij niet alleen gespecialiseerd in het leggen van datanetwerken voor bedrijven, ook particulieren zijn zij met alle plezier van dienst. Vraag snel naar prijzen en voorwaarden.

Beveiliging

Voor de beveiliging van uw pand in Hasselt kan ook elektriciteit gebruikt worden. Zo plaatsen onze elektriciens snel en vakkundig voor u een alarminstallatie, of helpen zij u bij het maken van een keuze uit de diverse vormen van beveiliging. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een stil alarm met een camerabeveiliging, of maak de keuze voor een alarminstallatie die tevens zorgt voor een licht alarm. Wilt u weten wat de mogelijkheden vormen voor beveiliging? Laat dan een elektricien uit ons netwerk u informeren over de opties en kosten van menig alarminstallatie. Onze specialisten binnen de elektriciteitswerken helpen u graag.

schakelaar aansluiten Hasselt

Schakelaar aansluiten

Ook met de kleine elektriciteitswerken, zoals het aansluiten van schakelaars, helpen de elektriciens uit ons netwerk u graag. Heeft u ervaring met elektriciteitswerken? Dan kunt u ook overwegen om het zelf te doen. Er bestaan diverse soorten schakelaars, denk aan de enkelpolige, tweepolige, wissel- en serieschakelaar. De standaard variant is de enkelpolige schakelaar, met deze variant bestuurt u één lichtkring. Verbind allereerst de toekomende en vertrekkende blauwe draden (nuldraden) met rapidklemmen. De bruine draad (fasedraad) sluit u aan op de schroef, waarop de letter L staat. Op de andere schroef (1) sluit u de zwarte schakeldraad aan. Eventuele geelgroene draden verbindt u tevens met rapidklemmen. Heeft u geen/weinig ervaring met dergelijke klussen? Schakel dan een ervaren elektrieker uit Hasselt in.

parlefonie aansluiten

Parlofonie en videofonie

Behoefte aan veilige en praktische toegangscontrole? Dan is parlofonie en videofonie erg handig. De meest eenvoudige variant is de parlofoon. Dit is in feite een deurtelefoon waarmee u op veilige afstand uw oproepen beantwoordt en uw deur opent. Ideaal voor uw woning, appartement of bedrijfspand. Wilt u de bezoekers aan uw deur ook kunnen zien? Dan is videofonie een interessante optie. Dit systeem is vergelijkbaar met een parlofoon, met bijkomend voordeel dat er een camera bij het systeem zit. Dit geeft extra privacy en veiligheid. Handige extras bestaan uit de mogelijkheid om extra camera’s op het systeem aan te sluiten. Ook kunt u de beelden automatisch op laten slaan. Dan wordt het dus een soort bewakingssysteem. De elektricien helpt u graag bij het aanleggen van parlofonie en videofonie.

elektrieker Hasselt

Altijd een elektricien bij u in de buurt!

Voor hulp bij de diverse elektriciteitswerken is het handig om een ervaren elektricien in te schakelen. Wij beheren daarom een netwerk van stielmannen in heel Vlaanderen. Dit betekent dat er altijd een elektrieker of loodgieter bij u in de regio actief is, die u kan helpen bij vele elektriciteitswerken zoals het leggen van aarding, het aanleggen van datanetwerken of het aansluiten van domotica. Via de offerte pagina vraagt u eenvoudig enkele vrijblijvende offertes aan.

Vrijblijvend elektriciens vergelijken

Vergelijk de verkregen offertes van elektriciens uit Hasselt eenvoudig en snel op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de elektricien die het beste bij u past. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig door een elektrieker uit ons netwerk zult worden geholpen, tegen aantrekkelijke prijzen.