Elektricien Brussel

Elektricien nodig in Brussel?

Elektriciteit: we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Het is dan ook erg vervelend als u last heeft van een stoomstoring. Via ons netwerk van elektriciens vindt u snel een ervaren elektrieker uit (de omgeving van) Brussel. De elektricien helpt u bij diverse elektriciteitswerken: van het vernieuwen van de elektrische installatie tot het aanleggen en verbeteren van de aarding. De elektrieker helpt u met alles op het gebied van elektriciteit. Heeft u een oud pand gekocht waarvan de elektra vernieuwd moet worden? Of wilt u de elektriciteit aanleggen in een nieuwbouwwoning? U bent bij ons aan het juiste adres. Vraag kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan via het formulier op onze offertepagina. U vergelijkt de binnengekomen prijsoffertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kiest zo de elektrieker die het beste bij uw project past!

elektriciteitswerken Brussel

Elektriciteitswerken

U kunt bij ons terecht voor allerhande elektriciteitswerken. Van erg kleine klussen, zoals het plaatsen van een stopcontact of schakelaar, tot het aanleggen van een nieuwe groepenkast inclusief aarding en aardlekschakelaar. De elektriciens uit ons netwerk hebben allen jarenlange ervaring in het vakgebied en zijn uitstekend gediplomeerd. Zo weten wij, en u, zeker dat uw elektriciteit in goede handen is. Veiligheid staat bij de elektriciteitswerken altijd voorop! Het perfect en veilig uitvoeren van elektriciteitswerken houdt heel wat in. U moet de geschikte materialen gebruiken en alle onderdelen juist aansluiten. Ons advies is dan ook om het uit te besteden aan een ervaren elektricien uit Brussel. Zo weet u zeker dat alles veilig is en dat u door een eventuele (her)keuring komt.

elektra leggen Brussel

Elektriciteit leggen

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en moet u elektriciteit nog van A-Z leggen? Als u een handige klusser bent kunt u ervoor kiezen om een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan het uitslijpen en uithakken van de inbouwdozen en sleuven. De elektricien uit Brussel helpt u met het opstellen van een grondplan. Zo weet u precies welke aansluitingen waar moeten komen. Denk aan de stopcontacten, schakelaars en lichtpunten. De ervaren elektriciens weten precies welke veiligheidsvoorschriften er gelden. Alle kabels en inbouwdozen worden geplaatst en alles wordt gereed gemaakt voor de plakwerken. Tot slot komt het plaatsen en installeren van de groepenkast aan de orde. De elektricien adviseert u graag over de verschillende merken en mogelijkheden.

domotica plaatsen Brussel

Elektriciteit vernieuwen

Woont u in een oud pand in Brussel? Of is uw elektrische installatie recent afgekeurd? Dan is het verstandig én essentieel dat u de elektriciteit laat vernieuwen door een ervaren elektricien. Zo voorkomt u onveilige situaties en stroomstoringen. Het vernieuwen van de elektra is een investering in de toekomst. Advies is dan ook om meteen extra aansluitingen te laten leggen. Denk ook aan bewegingsmelders en bijvoorbeeld aan het aanleggen van domotica, de huisautomatisering. Tip: informeer even goed naar de beschikbare premies. Zo kan het mogelijk zijn dat u in aanmerking komt voor de renovatie- en/of verbeteringspremie. Aangezien het om een forse investering gaat is het verstandig om kosteloos diverse offertes te vergelijken. Zo betaalt u nooit teveel voor de klus.

zekeringkast vervangen Brussel

Elektrische installatie

De elektrische installatie is vergelijkbaar met het zenuwstelsel in uw lichaam. Via dit stelsel wordt alles aangestuurd. De huisinstallatie bestaat uit diverse onderdelen: de zekeringkast, diverse stroomleidingen en uiteraard alle lichtpunten, stopcontacten en schakelaars. De huisinstallatie is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van de elektriciteitsleverancier. Via de zekeringkast wordt alle stoom verdeeld in groepen en beveiligd. Het is belangrijk om de stroomafnemers te verdelen over de verschillende stroomkringen. Vooral apparaten als wasmachines, drogers en koelkasten moeten verdeeld worden over meerdere stroomkringen. Wilt u de elektra van uw nieuwbouwwoning aanpakken? Dan is het verstandig om een aantal wachtbuizen te plaatsen. Zo kunt u later eenvoudig een stopcontact of lichtpunt installeren, zonder veel breekwerk te moeten doen.

keuring elektriciteit Brussel

Zekeringkast vervangen

Heeft u nog een oude zekeringkast met smeltzekeringen (stoppen)? Dergelijke elektrische installaties voldoen niet meer aan de veiligheidsnormen van vandaag de dag. Het is dan ook verstandig om een dergelijke zekeringkast te vervangen en te vernieuwen. De elektriciens helpen u graag met het plaatsen van ABB, HAGER, ATTEMA of AEG zekeringkasten. De elektricien sluit de zekeringkast, inclusief alle onderdelen, op een veilige wijze voor u aan. Denk bijvoorbeeld aan de aardlekschakelaar, de verliesstroomschakelaar, die uw elektrische installatie spanningsloos maakt bij een eventuele lekstroom. De elektrieker informeert u daarnaast over het leggen van een eventuele overspanningsbeveiliging. Zo weet u zeker dat de beveiliging van de zekeringkast optimaal is, zelfs als de bliksem inslaat.

Keuring elektriciteit

Is er bij u in Brussel een elektricien bezig geweest met het vernieuwen of leggen van elektriciteit? Dan komt een eventuele (her)keuring ook aan bod. Bij iedere wijziging, verzwaring of uitbreiding moet uw elektra opnieuw gekeurd worden door een erkend controleorganisme. Ook als u een woning verkoopt die voor 1 oktober 1981 werd bewoond moet u een keuring uit laten voeren. Zo’n keuring kost u gemiddeld rond de €125,-. Het keuringsverslag mag zowel positief als negatief zijn. Is de uitslag negatief? Dan moeten de nieuwe bewoners binnen 18 maanden de installatie opnieuw laten keuren door een ander controleorganisme. Is uw woning na 1 oktober 1981 in gebruik genomen? Dan is er om de 25 jaar een keuring nodig.

U zoekt een ervaren elektricien in Brussel?

De specialisten uit ons netwerk helpen u met uw elektriciteitswerken en datanetwerken, zoals het aanleggen van domotica.

elektriciteit vernieuwen Brussel

Domotica

Domotica staat voor huisautomatisering. Door het gebruik van slimme elektronica automatiseert u processen in en rondom uw woning in Brussel. Welbekende voorbeelden van eenvoudige domotica oplossingen zijn bijvoorbeeld stekkers waarmee u op afstand de verlichting kunt bedienen. De slimme thermostaat is op dit moment ook erg populair. Wilt u alles aan elkaar koppelen? Dan is het aanleggen van een geïntegreerd systeem een geschikte oplossing voor uw woning. Hiermee bedient u alles: uw verwarming, verlichting, alarmsystemen, gordijnen, etc. Een dergelijk systeem vergroot uw comfort, maar ook de energiezuinigheid. Daarnaast vergroot domotica de veiligheid in en rondom uw woning. De elektrieker helpt u graag bij het aanleggen van domotica.

overspanningsbeveiliging

Aarding plaatsen

Het plaatsen van aarding is tegenwoordig verplicht. Logisch, aangezien het elektrocutie voorkomt. Bij nieuwbouwwoningen gebruikt men een aardingslus. Bestaande woningen bevatten vaak een aardingspen. Eventuele verliesstroom wordt dan via deze aarding naar de aarde geleid, en niet via een persoon. Hoe het plaatsen van aarding werkt? Bij een nieuwbouwwoning plaatst men op de bodem van de fundering de aardingslus. Dit wordt bedekt met aarde zodat het niet in contact komt met het beton. Bij een bestaand gebouw wordt er een aardingspen in de grond geplaatst. Het is van belang dat de pen minstens 60 centimeter diep in de grond is geplaatst. Vervolgens wordt het verbonden met de aardingsonderbreker via de aardgeleider.

Overspanningsbeveiliging

De elektrieker plaatst vandaag de dag ook steeds vaker een overspanningsbeveiliging. Een dergelijke beveiliging voorkomt ernstige schade aan uw elektronische apparatuur. Niet onbelangrijk, aangezien we vandaag de dag steeds meer (en duurdere) apparaten in huis gebruiken. Een overspanningsbeveiliging beveiligt uw apparatuur tegen hoge spanningsverschillen die ontstaan bij een directe (en ook indirecte) blikseminslag. Stel: de bliksem slaat tientallen meters van uw woning of bedrijfspand in. Ook dan is de kans groot dat uw apparatuur beschadigd. Hoe de overspanningsbeveiliging werkt? De beveiliging brengt de hoge spanningen terug naar een veilig niveau. Zo wordt overbelasting van de elektrische installatie voorkomen. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan via ons vrijblijvende offertes aan van elektriciens uit Brussel.

Stopcontact aansluiten

Ook voor kleine elektriciteitswerken bent u bij ons netwerk van elektriciens aan het juiste adres. Het aansluiten van stopcontacten, bijvoorbeeld. Na jaren intensief gebruik komt het stopcontact soms los te zitten of vertoont het andere mankementen. Wilt u het zelf doen? Begin dan (nadat de stroom is uitgeschakeld) met het verwijderen van de kap. Vervolgens draait u de draden los. Let er bij een geaard stopcontact goed op dat de aarddraad (geel/groen) niet de nuldraad (blauw) raakt. Nu kunt u beginnen met het aansluiten van de nuldraad (blauw) en de fasedraad (bruin) in de contacten. De aarddraad bevestigt u eventueel op de schroef voor de aarding. Tot slot bevestigt u het stopcontact op de muur.

stopcontacten aansluiten Brussel

Datanetwerken

Zoals u weet bent u bij ons voor allerhande elektriciteitswerken aan het juiste adres. Toch helpt de elektricien uit Brussel u ook graag met het leggen van datanetwerken. Hiermee bedoelen we het netwerk voor data-overdracht tussen twee (of veel meer) apparaten. Denk bijvoorbeeld aan telefoons, printers, IP-camera’s, alarmsystemen en computers. Deze apparatuur wordt middels een datanetwerk gekoppeld. U wilt thuis immers films kunnen streamen, surfen op het internet en uw domotica benutten. Op kantoor benut u IP-telefonie, IP-camera’s, printers en bijvoorbeeld een beveiligde toegang voor thuiswerkers. Het is bij zowel bedrijven als particulieren essentieel dat dit datanetwerk veilig, betrouwbaar en snel is. De elektricien uit ons netwerk helpt u bij het leggen, vernieuwen of onderhouden van een gestructureerd datanetwerk.

Beveiliging

Wat veel mensen niet weten is dat de elektrieker uit Brussel u ook kan helpen met de beveiliging van uw pand. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat eventuele criminelen geen kans van slagen hebben. Criminelen buiten de deur houden (en afschrikken) middels een goede alarminstallatie is dan ook verstandig. De elektrieker uit Brussel heeft veel ervaring in het installeren van een betrouwbare alarminstallatie. Wilt u een bekabelde, draadloze of hybride alarminstallatie? Bij bedrijven kiest men in veel gevallen voor een bekabelde alarminstallatie. Sabotage is dan extra moeilijk en dergelijke installaties gaan tientallen jaren mee. Een draadloos alarmsysteem is eenvoudig te installeren en uit te breiden. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van beveiliging? Vraag diverse prijsopgaven aan.

elektrieker Brussel

Schakelaar aansluiten

Het aansluiten van een schakelaar valt tevens onder kleine elektriciteitswerken. Klinkt eenvoudig, toch is het in de praktijk wel een lastig klusje. De wijze van aansluiten hangt af van de soort schakelaar. Gaat het om een enkelpolige, tweepolige, wissel-, kruis-, of serieschakelaar? Bij een enkelpolige schakelaar (één schakelaar bedient één lichtkring) sluit u de bruine draad (fasedraad) aan op de klem waarop een P of een L1 staat. De zwarte draad (schakeldraad) sluit u aan op de andere klem, waarop vaak een 1 staat. De aardedraden (geel/groen) verbindt u met een rapidklem. Hetzelfde geldt voor de blauwe nuldraden, ook deze verbindt u door middel van een rapidklem.

videofonie

Parlofonie en videofonie

Zoekt u een geschikte vorm van toegangscontrole? Parlofonie of videofonie is dan een uitstekende keuze. Vindt u het voldoende om op afstand oproepen te kunnen beantwoorden, met bezoekers te spreken en de deur te ontgrendelen? Dan is een parlofoon, een deurtelefoon, een geschikte keuze. Het is erg praktisch en vergroot uw veiligheid. Wilt u nog een stapje verder gaan? Dan komt videofonie in beeld. Dit is in feite een parlofoon, maar dan met een ingebouwde camera. Deze camera biedt u extra veiligheid en privacy. Het is zelfs mogelijk om meerdere camera’s op de videofoon aan te sluiten en de beelden automatisch op te slaan. Mogelijkheden genoeg dus. De elektricien helpt u graag met aanleggen en installeren.

kosten elektricien

Altijd een elektrieker bij u in de buurt!

Hulp nodig bij één van de elektriciteitswerken? Bij ons bent u aan het juiste adres. Of het nu om een nieuwbouw pand gaat waarbij u alles nog moeten leggen of om een renovatie waarbij u de elektriciteit moeten vernieuwen. De elektriciens uit ons netwerk helpen u graag in Brussel. Het grote voordeel van onze service is dat er altijd een elektricien of loodgieter bij u in de buurt is.

Vrijblijvend elektriciens vergelijken

Wilt u besparen op de totaalprijs? Dan is het verstandig om kosteloos en vrijblijvend verschillende elektriciens uit Brussel ter vergelijken. Op basis van uw elektriciteitswerken stellen de elektriciens offertes op. U vergelijkt deze offertes en kiest zo voor de elektrieker die het beste bij uw klus past. Is het de specialist met de beste prijs, diegene die morgen al kan beginnen of de elektricien die vlakbij u gevestigd is? Aan u de keus.