Elektricien Oost-Vlaanderen

Elektricien nodig in Oost-Vlaanderen?

Een elektricien kan voor vele klussen in en om huis ingeschakeld worden, zeker wanneer u bezig bent met een renovatie of verbouwing. Een elektrieker uit ons netwerk helpt u bijvoorbeeld met alle plezier bij het leggen van elektriciteit, het aansluiten van domotica of de installatie van enkele stopcontacten. Wilt u graag de hulp van een ervaren elektricien inschakelen? Vraag dan via onze offertepagina vrijblijvend enkele offertes aan, en vergelijk deze met elkaar op basis van prijzen en aanbod. Zo kiest u altijd voor de elektrieker uit Oost-Vlaanderen die het beste bij u past. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

elektriciteitswerk Oost-Vlaanderen

Elektriciteitswerken

Alle werkzaamheden van een elektricien worden verzameld onder de term elektriciteitswerken. Voorbeelden van elektriciteitswerken zijn het leggen van elektriciteit, het plaatsen van stopcontacten, het aanleggen van een aarding, en het installeren van domotica om het wooncomfort te verbeteren. Wilt u weten wat de diverse opties zijn op het gebied van de elektriciteitswerken of hebt u vragen over de kosten voor het inschakelen van een elektrieker voor het uitvoeren van één van de elektriciteitswerken? Aarzel dan niet om via onze offertepagina contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag, zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden en geven u desgewenst een prijsindicatie.

elektriciteit Oost-Vlaanderen

Elektriciteit leggen

Het leggen of vernieuwen van elektriciteit vormt de basis voor alle elektriciteitswerken. Wie gaat bouwen of verbouwen moet ervoor zorgen dat ten eerste het leggen van de elektriciteitsbedrading op vakkundige wijze wordt uitgevoerd. Onze elektriciens uit Oost-Vlaanderen zullen dit conform de daarvoor opgestelde normen afhandelen. Op de aangelegde elektriciteit zullen installaties, weerstanden, stopcontacten en andere apparaten worden geplaatst. Wilt u dat een elektricien niet enkel de elektra gaat leggen, maar ook voor speciale systemen als datanetwerken, beveiliging of domotica plaatst? Geef dit dan aan via het contactformulier. Wij kunnen er dan voor zorgen dat een elektrieker contact met u opneemt.

elektriciteit vervangen Oost-Vlaanderen

Elektriciteit vernieuwen

Heeft u nog zo’n oude stoppenkast? Of heeft u net een oude woning gekocht in Oost-Vlaanderen waarvan de elektrische installatie niet geschikt is voor de huidige, verhoogde energiebehoefte? Het is dan slim om de elektriciteit te vernieuwen. Bij een gekochte woning, met een negatief keuringsverslag, heeft u 18 maanden de tijd om de boel te vernieuwen. Ondanks dat het een forse investering is, biedt het vernieuwen wel de mogelijkheid om uw woning meteen gereed te maken voor de toekomst. Denk aan schakelaars voor rolluiken, dimmers en bewegingsmelders. Ook kunt u nu extra stopcontacten laten plaatsen op handige locaties. Op basis van uw wensen stelt de elektricien uit Oost-Vlaanderen een elektriciteitsplan op. Tip: informeer naar eventuele beschikbare premies.

elektrische installatie Oost-Vlaanderen

Elektrische installatie

De elektrische installatie in uw woning bestaat uit diverse componenten. Denk bijvoorbeeld aan de zekeringkast, de elektriciteitskabels, schakelaars en stopcontacten. Het verdeelbord van de zekeringkast vormt het centrale punt van de stroomvoorziening in huis. Dit is het vertrekpunt voor alle bekabeling. Deze bekabeling is verdeeld onder verschillende stroomkringen. Zo wordt het vermogen optimaal benut en is het niet mogelijk dat de boel overbelast. Is er ergens verliesstroom (apparaat met kortsluiting)? Dan zorgt de aardlekschakelaar ervoor dat de boel automatisch spanningsloos wordt gemaakt. Zo krijgt u geen schok en wordt de installatie niet beschadigd. De elektriciens zorgen ervoor dat alles volgens de regels van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) wordt aangesloten.

keuring elektriciteit Oost-Vlaanderen

Zekeringkast vervangen

De zekeringkast, ook wel bekend als de groepenkast of verdeelkast, is het hart van uw stroomvoorziening. Bij oude panden is het vaak nodig om de zekeringkast te vervangen. De reden hiervan kan een afkeuring zijn, maar ook het geregeld uitvallen van de stroom, door een te hoge belasting. Bij de vervanging wordt de oude stoppenkast vervangen voor een moderne variant, met automatische zekeringen en een aardlekschakelaar. Vindt u de huidige locatie van de zekeringkast niet handig? Of wilt u de muren naar de hal bijvoorbeeld open breken voor extra licht en ruimte? Dan is het handig om de zekeringkast te verplaatsen naar de garage of berging. De elektricien uit Oost-Vlaanderen zorgt voor een veilige montage, zodat de kans op kortsluiting en brand niet aanwezig is.

Keuring elektriciteit

Is uw elektrische installatie meer dan 25 jaar geleden gekeurd? Dan is een keuring nodig. Hetzelfde geldt als u uw woning, gebouwd voor 1 oktober 1981, wilt verkopen. Daarnaast is bij iedere wijziging, verzwaring of uitbreiding een nieuwe keuring nodig. De kosten hiervan liggen rond de €125,-. Een erkend controleorganisme moet de keuring uitvoeren. U ontvangt naderhand van de controleur een keuringsverslag. Dit verslag mag zowel positief als negatief zijn voor de verkoop van uw woning. Heeft u net een pand gekocht met een negatief keuringsverslag? Dan moet u binnen 18 maanden een nieuwe keuring uit laten voeren. In die periode zorgen de elektriciens voor het vernieuwen en aanleggen van elektra. De elektricien zorgt voor alle benodigde documenten voor de keuring.

Bent u op zoek naar een elektricien in Oost-Vlaanderen?

Onze elektriciens zijn u graag bij elektriciteitswerken zoals het aansluiten van een alarminstallatie of plaatsen van datanetwerken.

domotica installeren Oost-Vlaanderen

Domotica

Het woord domotica is een samentrekking van domus (huis) en tica (toegepaste wetenschap). Domotica wordt dan ook wel aangeduid met de term huisautomatisering en staat voor het toepassen van elektriciteit en elektronische apparaten voor het automatiseren processen in en om huis. Door middel van huisautomatisering is het bijvoorbeeld mogelijk om de beveiliging, zonwering en geluidssystemen van uw woning in Oost-Vlaanderen centraal te besturen met een tablet of laptop. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van de domotica en het aanleggen daarvan? Eén van onze elektriciens informeert u met alle plezier, en kijkt samen met u naar de opties voor domotica bij u thuis. Tevens kan de elektrieker u een indicatie geven van de kosten voor de klus.

aardlekschakelaar Oost-Vlaanderen

Aarding plaatsen

In en om huis heeft u vele stopcontacten en andere aansluitpunten. Zeker tegenwoordig met het groot aantal elektronische apparaten is een systeem met een goede aarding een onmisbare factor in huis. Hoewel elektronica zo veilig mogelijk wordt gemaakt, is het mogelijk dat er bij onvoldoende beveiliging risicovolle situaties ontstaan. Met name in vochtige ruimtes is het belangrijk om goed op te letten met elektriciteit, dankzij de goede geleiding van vocht. Om te voorkomen dat een spanningsverschil tussen diverse apparaten leidt tot een gevaarlijke situatie, bestaan er diverse oplossingen. Eén daarvan is het plaatsen van aarding. Het aanleggen van aarding (of een aardlekschakelaar) kunt u het beste overlaten aan een ervaren elektricien.

Overspanningsbeveiliging

Naast het plaatsen van aarding is ook het zorgen voor een goede overspanningsbeveiliging een oplossing voor een veilig gebruik van elektriciteit. Een overspanningsbeveiliging is gericht op het voorkomen van overspanningen tussen de componenten van datanetwerken en andere telecommunicatiesystemen. Een voorbeeld van een dergelijke overspanningsbeveiliging is een bliksemafleider, maar ook zekeringen kunnen worden gezien als een mogelijke beveiliging van uw elektronica. Voorkom overbelasting, kortsluiting en andere gevaarlijke situaties bij u thuis, en laat u informeren door één van onze elektriciens uit Oost-Vlaanderen over diverse vormen van overspanningsbeveiliging. De elektriciens zijn u met alle plezier van dienst en helpen u gegarandeerd snel en vakkundig.

Stopcontact aansluiten

Wie graag zelf een stopcontact (ook wel wandcontactdoos genoemd) wil aansluiten, moet met diverse zaken rekening houden, en nauwkeurig te werk gaan. Het is ten eerste belangrijk dat u ervoor zorgt dat er geen spanning meer staat op de plaats waar het stopcontact moet komen. Schakel daarom altijd de stroom uit voordat u aan de slag gaat. Ten tweede moet u onthouden dat er maximaal acht stopcontacten op één circuit mogen worden aangesloten. Is er een extra circuit nodig? Vraag dan of een elektrieker uit ons netwerk u hierbij wil ondersteunen. Voor het aansluiten van een stopcontact hebt u bovendien verschillende speciale gereedschappen nodig.

elektrieker Oost-Vlaanderen

Datanetwerken

Vandaag de dag wordt er steeds meer gebruik gemaakt van elektrische apparaten voor het uitvoeren van werk en studie. Om ervoor te zorgen dat bedrijven soepel lopen is het dan ook van belang dat er een goed datanetwerk is geïnstalleerd. Datanetwerken zijn feitelijk de telecommunicatiesystemen die e-mailverkeer en het gebruik van internet mogelijk maken. Het leggen van datanetwerken is een klus die moet worden afgehandeld door een erkend elektricien. Onze elektriciens hebben niet alleen ervaring met het leggen van datanetwerken voor bedrijven in Oost-Vlaanderen, ook particulieren kunnen van onze diensten gebruik maken. Vraag via de offertepagina naar prijzen voor dergelijke elektriciteitswerken.

Beveiliging

Een laatste klus binnen de elektriciteitswerken die een elektrieker uit ons netwerk voor u kan uitvoeren is het zorgen voor een juiste beveiliging van uw woning of bedrijf. Het gaat dan met name over het aanleggen van een alarminstallatie, eventueel gekoppeld aan een camerabeveiliging of lichtsensoren. Voor een goede alarminstallatie is namelijk over het algemeen een zekere mate van elektriciteit nodig. Hebt u een vraag over de alarminstallatie die het beste aansluit bij uw wensen voor beveiliging of bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een dergelijke alarminstallatie? Aarzel dan niet om enkele vrijblijvende prijsopgaven bij ons aan te vragen. De aangesloten elektrieker helpt u graag.

schakelaar vervangen Oost-Vlaanderen

Schakelaar aansluiten

De elektriciens uit ons netwerk draaien hun hand niet om voor kleine klussen omtrent het vernieuwen, aanleggen en aansluiten van schakelaars. Bent u echter een handige doe-het-zelver? Dan kunt u ook overwegen om het zelf te doen. Zorg er allereerst voor dat de stroom is uitgeschakeld. De aansluitingswijze verschilt per type schakelaar. Wilt u een schakelaar die één lichtkring stuurt? Dan gaat het om een enkelpolige variant. Verbind de blauwe draden (nuldraden) met elkaar door middel van een rapidklem. De fasedraad (meestal bruin) sluit u aan op schroef L. De schakeldraad (vaak zwart) sluit u aan op de schroef die nog vrij is, vaak aangegeven met nummer 1. De geelgroene draden (aarde) verbindt u met een rapidklem.

videofonie aansluiten

Parlofonie en videofonie

Parlofonie en videofonie is in feite de opvolger van de deurspion, het kijkglaasje in de voordeur. Parlofonie, de deurtelefoon, is erg handig om op veilige afstand de deur te ontgrendelen en te spreken met de bezoekers. Ideaal voor een regulier woonhuis, appartement en bedrijfspand. Vindt u beeld bij de toegangscontrole ook belangrijk? Dan komt u al snel uit bij videofonie. Dit is in feite hetzelfde als parlofonie, alleen dan met een geïntegreerde camera. Dat geeft u extra veiligheid en mogelijkheden. Zo kunt u er extra camera’s aan koppelen of u laat videobeelden en foto’s automatisch opslaan van bezoekers aan de deur. De elektriciens uit ons netwerk helpen u graag bij het aanleggen, vernieuwen en plaatsen van dergelijke systemen.

elektricien offerte Oost-Vlaanderen

Altijd een elektrieker bij u in de buurt!

Bent u aan het verbouwen en kunt u wel de hulp van een erkend elektricien uit Oost-Vlaanderen gebruiken? Bij ons bent u aan het juiste adres voor snelle en vakkundige ondersteuning. Wij beheren een netwerk van stielmannen in heel Vlaanderen, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Hebt u een vraag over de klussen die onze elektriciens uitvoeren, of de prijzen voor hulp van een loodgieter? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes aan.

Vrijblijvend elektriciens vergelijken

Wij zullen u op basis van uw wensen enkele vrijblijvende offertes toesturen, die u vervolgens zelf kunt vergelijken op prijzen en aanbod. Kies zo voor de elektricien uit Oost-Vlaanderen die het beste bij u past! Wij garanderen dat elke elektrieker uit ons netwerk u vakkundig van dienst zal zijn.